کابل کواکسیال RG-6
این کابل متداول ترین مدل استفاده جهت انتقال سیگنال های دیش و آنتن می باشد.البته با توجه به کیفیت های مختلف در بازار حتما قبل از تهیه تست های لازم صورت پذیرد. به صورت نرمال هر 100 متر از این کابل مقدار 16 db تا 20 db افت دارد. معمولا در طول های حداکثر 75 متر بدون نیاز به آمپلی فایر قابل استفاده می باشند و در صورت افزایش فاصله باید در وسط راه از آمپلی فایر مناسب استفاده نمود.
کابل کواکسیال RG-11
این کایل دارای مغزی ضخیم تری نسبت به کابل RG-6 می باشد، بنابراین افت کمتری را می توان تجربه کرد. به صورت نرمال هر 100 متر از این کابل مقدار 8 db تا 10 db افت دارد. معمولا در طول های حداکثر 150 متر بدون نیاز به آمپلی فایر قابل استفاده می باشند و در صورت افزایش فاصله باید در وسط راه از آمپلی فایر مناسب استفاده نمود. البته با توجه به استقامت بالاتر این کابل، برای موارد OutDoor نیز قابل استفاده می باشد.
4. مصارف اینترنت سرور ویناک
اینترنت برای سرور تلویزیون تعاملی ویناک برای مصارف مختلفی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد که در اینجا به تعدادی از موارد مهم اشاره می کنیم:
خدمات و پشتیبانی آنلاین
تقریبا سهم قابل توجهی از تنظیمات و نیازهای مشتری برای سرور تلویزیون تعاملی ویناک از طریق اتصال ریموت قابل انجام می باشد. وضعیت اتصال به اینترنت هر مشتری همواره ثبت می کردد.البته در مواردی نظیرعدم وجود سیگنال آنتن یا اختلال در زیرساخت شبکه با هماهنگی مشتری با تیم های متناظر همکاری در جهت رفع مشکل انجام می شود. البته قابل ذکر می باشد که این اتصال از طریق اینترانت ملی محقق می گردد و هنگام قطع اینترنت بین الملل اتصال برقرار بوده و خدمات قابل ارائه می باشد. سرعت اینترنت حداقل 256 Kbps با حجم دانلود روزانه بسیار پایین برای این امکانات مورد نیاز می باشد.
اطلاعات آب و هوا
این اطلاعات توسط توابع خودکار و استاندارد(API) از سایت های مرجعی مانند Yahoo Weather و یا Accu Weather تامین می گردد. البته قابل ذکر می باشد که بخش هائی از این اطلاعات در هر ساعت و یا هر روز توسط سرور دانلود می گردد و در اختیار کلیه کاربران قرار می گیرد. سرعت اینترنت حداقل 256 Kbps با حجم دانلود روزانه بسیار پایین برای این امکانات مورد نیاز می باشد.
روزنامه و مجله
این اطلاعات توسط توابع خودکار و استاندارد(API) از سایت مرجع روزنامه های ایرانی جار(با عقد قرارداد) تامین می گردد. البته قابل ذکر می باشد که بروز رسانی این اطلاعات متناسب با صبح یا عصر بودن نشریات در ساعات مختلف روز انجام می شود. سرعت اینترنت حداقل 256 Kbps با حجم دانلود روزانه در بیشترین تعداد روزنامه به میزان 1 GByte مورد نیاز می باشد. روزنامه های فوق در حوزه های متنوع اقتصادی، عمومی، استانی، ورزشی و انگلیسی و مجلات به صورت تمام صفحه دانلود می گردد. متناسب با درخواست مشتری روزنامه ها برای هر سرور ویناک قابل انتخاب می باشند. برای تعدادی از مشتریان به دلیل عدم دسترسی به امکانات کافی سمت کاربر، فیلم صفحه اصلی روزنامه هم می تواند جذاب باشد که قابل تنظیم و ارائه می باشد.
فیلم
تامین امکان تماشای فیلم از بستر اینترنت به دو شکل امکان پذیر می باشد:
تامین فیلم بدون پشتیبانی سرور ویناک: در این حالت باید اپلیکیشن مورد استفاده به صورت مستقل نصب گردد و بعد خرید اشتراک و فعال سازی آن، صرفا از اپلیکیشن ویناک، اپلیکیشن فیلم مورد نظر(مانند نماوا، فیلیمو و …) فراخوانده می شود ولی سرور ویناک هیچ مسئولیتی در قبال تامین اشتراک نخواهد داشت.در ضمن در این حالت اتصال کلاینت های مورد نظر به اینترنت الزامیست. این روش مناسب برای مجموعه هائی مانند مجتمع های مسکونی می باشد.
● تامین فیلم با پشتیبانی سرور ویناک: در این حالت کلیه امکانات اپلیکیشن و اشتراک از طریق سرور ویناک فراهم می گردد و کاربر هیچ گونه دخالتی نخواهد داشت. در واقع کلیه امکانات به صورت یکپارچه سازی شده در اختیار کاربران خواهد بود.در این حالت تامین اینترنت برای سرور ویناک الزامیست. این روش مناسب برای مجموعه هائی مانند هتل و بیمارستان می باشد.در ضمن مصرف اینترنت برای مصرف با ضریب همزمانی بالا در نظر گرفته شود.
کانال زنده اینترنتی
فراهم نمودن کانال های زنده از اینترنت در مواردی که تامین این محتوا از مسیر ماهواره ممکن نباشد، اهمیت ویژه ای دارد.در تامین این کانال ها توجه به موارد زیر نیاز می باشد:
با توجه به تامین پهنای باند اینترنتی به صورت اشتراکی می باشد، قطعا در شرایطی این پهنای باند دارای افت خواهد بود. بنابراین کانال های زنده اینترنتی باید قابلیت تنظیم اتوماتیک پهنای باند، متناسب با شرایط موجود را داشته باشند.(Adaptive bitrate streaming) در چنین حالتی کانال دریافتی با کیفیت های مختلف و متغیر خواهد بود که سرور ویناک دخل و تصرفی در آن ندارد.
دانلود لحظه ای کانال زنده به شرط وجود حداقل یک کاربر برای تماشای کانال مورد نظر می باشد، در غیر اینصورت میزان دانلود صفر خواهد بود. البته نکته مهم اینکه در صورت افزایش تعداد کاربران، پهنای باند مصرفی اینترنت به اندازه یک کاربر حفظ می گردد.
میزان مصرف ترافیک برای تماشای یک ساعت از یک کانال با کیفیت HD با پهنای باند متوسط 8 Mbps به شرح زیر می باشد:
Trrafic= 60*60 (S)* 8 (Mbit/S) = 3600*8 Mbit = 3600 MByte = 3.6 GByte
5. تامین کانال زنده
در راهکار تلویزیون تعاملی، تامین کانال های زنده از اهمیت بالائی برخوردار است که این مهم از روش های مختلفی قابل انجام می باشد. تلویزیون تعاملی ویناک از کلیه روش های مرسوم پشتیبانی می نماید. روش های مرسوم تامین کانال به شرح زیر می باشد:
تامین کانال زنده از IPTV Geatway
این تجهیزات در انواع ماژولار و غیر ماژولار قابل تهیه می باشد که تنظیمات آنها عموما با نرم افزار خاص انجام می شود. با وجود استفاده وسیع از این روش ولی قیمت تجهیزات و تامین قطعات یدکی بالائی دارند. خروجی این تجهیزات به صورت استریم های مدیریت نشده روی بستر شبکه(Core Switch) به صورت Multicast گسیل می شود و زیر ساخت شبکه باید الزمات مورد نیاز را پشتیبانی کند. البته تلویزیون تعاملی ویناک از این مزیت بهره مند است که در صورت نیاز مشتری کلیه کانال ها را به صورت Unicast ارسال می کند که باعث حذف بخشی از هزینه های زیرساخت شبکه می شود.
تامین کانال زنده از طریق کارت DVB
این کارت ها در انواع مختلف و متناسب با تعداد مورد نیاز مشتری قابل تامین می باشد. کارت های گیرنده زمینی یا DVB-T/T2 قادر به دریافت کلیه سیگنال های دیجیتال زمینی و کارت های گیرنده ماهواره ای یا DVB-S/S2 قادر به دریافت کلیه سیگنال های دیجیتال ماهواره ای می باشند. معمولا این کارت ها به صورت PCIe ارائه می گردند. بنابراین تعداد اسلات های PCIe در سرور مورد استفاده اهمیت دارد. البته قابل ذکر است که این کارت ها مدل هایی 2 ، 4 و حتی با 8 تیونر هم به بازار عرضه شده که هر تعداد تیونر مورد نیاز را تامین می کنند. این روش دارای صرفه اقتصادی و انعطاف بالاتری نسبت به روش قبلی می باشد. البته از مزیت های دیگر این روش تنظیمات یکپارچه کانال های فرکانسی نیز می باشد.
تامین کانال زنده از RFTV HeadEnd
این تجهیزات نیز در انواع ماژولار و غیر ماژولار قابل تهیه می باشد که تنظیمات آنها عموما با نرم افزار خاص انجام می شود. این روش هم با وجود استفاده وسیع ولی قیمت تجهیزات و تامین قطعات یدکی بالائی دارند. خروجی این تجهیزات به صورت استریم های مدیریت نشده روی بستر آنتن مرکزی(MATV) به صورت سیگنال DVB-T ارسال می شود. تلویزیون تعاملی ویناک از این مزیت بهره مند است که قادر به مدیریت کانال های زنده RF و IP می باشد.البته بدهی است که در این حالت باید تلویزیون به دو زیر ساخت شبکه و آنتن مرکزی متصل باشد.
تامین کانال زنده از Cable-TV
در خیلی از کشورها(به جز ایران) اپراتورهای مخابرات ثابت(FCP:Fixd Communications Provider) قابلیت ارائه همزمان سه سرویس اینترنت، تلفن و کانال های زنده تلویزیون(Triple Play) را دارا می باشند. بنابراین در چنین شرایطی سرور تلویزیون تعاملی ویناک، این قابلیت را دارا می باشد که کلیه کانال های زنده دریافتی از طریق اپراتور را دریافت و مدیریت کند.
تامین کانال زنده از CCTV
چون ساختار استریم های تولیدی خیلی از دوربین ها مشابه کانال های زنده دیجیتال زمینی و ماهواره ای با استاندارد DVB می باشد، امکان استفاده از تصاویر تولیدی دوربین ها به عنوان کانال زنده وجود دارد که البته در سامانه تلویزیون تعاملی ویناک این کانال ها به عنوان کانال و یا دوربین قابل ارائه به کاربر می باشد.
6. یکپارچه سازی
در مصارف مختلف تلویزیون تعاملی این نیاز وجود دارد که اطلاعات سامانه های دیگری در تلویزیون استفاده و نمایش داده شود. در چنین صورتی باید سرور تلویزیون تعاملی و سرور سامانه های مورد نظر قادر به تبادل اطلاعات باشند. لازمه این کار توافق بر اساس یکسری قوانین تبادل اطلاعات می باشد.
یکی از مرسوم ترین روش ها، تبادل وب سرویس جهت تبادل درخواست ها یا اطلاعات می باشد. که عموما برای سامانه های پر مصرف قابل انجام می باشد.البته همواره برای هر گونه تغییرات باید توافقات فنی بین دو نرم افزار مجددا بازنگری شوند و امکانات نرم افزاری نیز در هر دو سامانه باز تولید شوند. که موارد فوق به دلیل هماهنگی دو شرکت در تولید یک نرم افزار معمولا زمان بر می باشد.
یک روش دیگر طراحی یک وب مناسب و متناسب با سلیقه سازمان توسط فقط پیمانکار نرم افزار جانبی است که بعد از تکمیل صرفا نتیجه این طراحی در تلویزیون تعاملی ویناک فراخوانی می گردد. از مزایای این روش استقلال و انعطاف سازمان برای تغییرات متنوع در بخش یکپارچه سازی می باشد.
نمونه هائی از سامانه های مختلف به شرح زیر می باشد:
یکپارچه سازی با نرم افزار خدمات سازمانی
در مجموعه هایی مانند بیمارستان ها و هتل ها برای هر کاربر خدمات و سرویس های متنوعی با جزئیات زیاد فراهم می گردد که معمولا ثبت دقیق اطلاعات به ازای هر سرویس در نرم افزار خدمات سازمانی، صورت می گیرد. هنگام اتمام خدمات، هزینه کلیه خدمات یکجا از کاربر دریافت می گردد. در چنین شرایطی اطلاع داشتن کاربر از میزان سرویس ها و هزینه های مربوطه همزمان با دریافت خدمات برای کاربر و سازمان اهمیت بالائی دارد. بنابراین نمایش این اطلاعات در تلویزیون می تواند باعث رضایت بیشتر کاربران گردد.از نمونه های این نرم افزار ها از نرم افزار هتلداری یا PMS و همچنین نرم افزار سیستم اطلاعات بیمارستان یا HIS می توان نام برد.
یکپارچه سازی با نرم افزار رستوران و کافی شاپ
خدمات رستوران و کافی شاپ در حال حاضر در خیلی از سازمان ها به صورت مراجعات حضوری می باشد. این سرویس با فراهم کردن امکانات فنی لازم قابل اتصال به سامانه تلویزیون تعاملی می باشد. با این یکپارچه سازی برای کاربران این امکان فراهم می گردد که درخواست های خود را بدون مراجعه حضوری به صورت الکترونیکی ثبت کنند و هزینه خدمات دریافتی هم در صورت حساب کاربر درج گردد و نهایتا رضایت بیشتری برای کاربر و همچنین برای ارائه کننده این خدمات فراهم شود.
یکپارچه سازی با نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتریان
ثبت اطلاعات عمومی و سلایق مشتریان به سازمان های این امکان را می دهد که قادر به ارائه سرویس های با کیفیت تر به کاربران خود باشند و از این طریق کاربران وفادار برای خود داشته باشند. استفاده از نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتریان CRM در سازمان ها اهمیت بالائی دارد. یکپارچه سازی امکانات تلویزیون تعاملی با نرم افزار فوق باعث اطلاع رسانی به موقع و اقدامات مناسب خواهد بود. از مهمترین امکانات می توان به ثبت نظرات و یا شکایات کاربران اشاره نمود.
7. ضبط کانال های زنده
بیشترین زمان توسط کاربران تلویزیون تعاملی صرف تماشای کانال های زنده تلویزیونی می گردد. بنابراین محتوای زنده دارای محبوبیت بالائی می باشد و از امکاناتی که باعث رضایت بیشتر کاربران تلویزیون تعاملی می شود داشتن امکانات ضبط کانال های زنده می باشد. از نکات مهم در مورد ضبط کانال های زنده در سیستم تلویزیون تعاملی توجه به میزان حداکثر سرعت ذخیره سازی اطلاعات در حافظه می باشد. که هنگام تهیه سخت افزار باید به این نکته توجه ویژه بشود.ضبط کانال های زنده به اشکال مختلفی قابل انجام می باشد:
ضیط مداوم یا ماشین زمان Time Shift
برخی از کانال ها به دلیل اهمیت بالا برای تعداد قابل توجهی از کاربران می تواند انتخاب خوبی برای ضبط مداوم کانال زنده باشد. در این روش فقط زمان برای ذخیره سازی قابل تنظیم می باشد که معمولا بر حسب ساعت یا روز تعیین می گردد. از نکات مهم این روش ضبط، اشغال حجم قابل توجهی از حافظه و درگیر کردن مداوم حافظه برای ضبط اطلاعات می باشد.
ضیط درخواستی کاربر NPVR
عملا تعداد کانال های زیادی هستند که امکان ضبط مداوم را نخواهند داشت بنابراین هر کاربر متناسب با میزان حافظه در اختیار خود می تواند از امکان انتخاب یک یا چند کانال برای مدت مشخصی در آینده بهره مند گردد. معمولا این اطلاعات در حافظه اختصاصی کاربر باقی می ماند و کاربر هرگاه که تمایل داشته باشد می تواند از تماشای بخش ذخیره شده کانال زنده لذت ببرد. در این روش میزان حافظه یا تعداد ساعت ذخیره سازی هر کاربر که توسط مدیر سیستم تنظیم می شود، تعیین کننده حجم اطلاعات قابل ذخیره سازی می باشد.
ضبط برخط Catch Up
در برخی از زمان ها کاربران تلویزیون تعاملی در حین تماشای کانال زنده، به هر دلیلی تا دقایقی امکان ادامه تماشای کانا زنده را ندارند. در چنین زمان هائی از امکان ضبط برخط و یا Catchup می توان استفاده نمود. این امکان صرفا اطلاعات کانال زنده را تا زمان حداکثر یک ساعت در حافظه رم نگهداری می کند و در صورت مراجعه مجدد کاربر تماشای تلویزیون از همان جائی که متوقف شده بود قابل ادامه خواهد بود.البته قابل ذکر می باشد که در صورت خروج کاربر از بخش فوق اطلاعات ضبط ظده پاک خواهد شد.
8. تولید کانال جدید
تولید کانال به معنی ایجاد کانال یا اعمال تغییرات در کانال های متعارف می باشد. راهکار تلویزیون تعاملی ویناک از قابلیت های مختلف تولید کانال برخوردار می باشد که به شرح زیر می باشد:
تولید کانال از محتوای آرشیو(Archive-Channel)
تولید کانال با این روش بیشتر با اهداف سرگرمی، تبلیغات و یا آموزش انجام می گیرد. عموما تعدادی محتوای موجود به صورت مداوم و چرخشی پخش می شود. البته در نسخه های جدیدتر امکان تعیین زمان پخش برای محتواهای متعدد فراهم شده است. از نکات مهم این روش هماهنگ بودن کلیه محتواها با هم از نظر کدک و فرمت صوت و تصویر می باشد که در صورت عدم انطباق، توالی پخش در هنگام سوئیچ کردن به محتوای جدید دچار اختلال می شود.
تولید کانال از وب(Web-Channel)
در سازمان های مختلف یکپارچه سازی اهمیت بسیاری دارد، اما نیاز به هماهنگی بین سامانه های مختلف را دارد که خیلی اوقات قابل حصول نمی باشد.هرگاه این اطلاعات غیر تعاملی و صرفا اطلاع رسانی باشند یکی از راه حل های پیشنهادی راهکار تلویزیون تعاملی ویناک جهت یکپارچه سازی، تبدیل وب تولیدی توسط سایر سامانه ها به کانال تلویزیونی می باشد که بدیهی است به راحتی توسط سیستم تلویزیون تعاملی ویناک به صورت یک کانال قابل مدیریت خواهد بود.
تولید کانال بدون رمز(UnScramble-Channel)
بعضی از کانال های ارسالی ماهواره ای دارای حفاظت یا قفل می باشند، این حفاظت با دو روش کاملا متفاوت انجام می شود:
روش آفلاین یکی از قدیمی ترین روش های محافظت از کانال های ماهواره ای می باشد. این روش با الگوریتم های مختلف مانند BISS-KEY، AES128-KEY و AES256-KEY قابل پیاده سازی می باشد. از مشکلات این روش سادگی انتشار اطلاعات حفاظت می باشد.
روش آنلاین روش به روزتری برای محافظت از کانال های ماهواره ای می باشد. در این روش کلید ها از یک سرور متصل به شبکه اینترنت دریافت می گردد و هر کلید در یک بازه زمانی کوتاهی قابل استفاده می باشد و در صورت عدم دریافت کلید جدید اطلاعات تصاویر دریافتی قابل بازگشایی نخواهد بود. این روش نیز با الگوریتم های مختلفی مانند CCCAM، CAMD35، CS378x، GBOX و NEWCAMD قابل پیاده سازی می باشد.
تعدادی از کانال های ماهواره ای صدا و سیما با روش آفلاین با الگوریتم BISS-KEY حفاظت می شود. سامانه تلویزیون تعاملی ویناک به دلیل کاربرد زیاد استفاده از کانال های فوق قادر به باز کردن قفل این کانال ها می باشد.
تولید کانال ترنسکود(TransCoding-Channel)
هر کانال تلویزیونی دارای مشخصات مختلفی میباشد که مهترین آنها عبارتند از:
● کدک تصویر مانند mpeg2، mpeg4 و mpeg5
● کدک صوت مانند mp3، aac و …
● تعداد فریم در ثانیه از 25 به بالا
● فرمت تصویر مانند TS، HLS، Mpeg-Dash و …
● کیفیت تصویر مانند SD(720*576)، HD(1280*720)، FHD(1920*1080)، UHD(3840*2160)
● با جمیع انتخاب های فوق پهنای باند کانال تلویزیونی تنظیم می گردد.در صورتیکه بسته به نوع مصرف یک یا چند تا از موارد فوق نیاز به تغییر داشته باشند از امکان ترنسکودینگ می توان استفاده کرد. سامانه تلویزیون تعاملی ویناک از انواع مختلف ترنسکودینگ پشتیبانی می کند.
تولید کانال ترکیبی(Mix-Channel)
ترکیب یا Mix، آمیختن دو عدد استریم برای موارد مصرف مختلف می باشد. در استریم خروجی امکان انتخاب یکی از تصاویر و یا ترکیب های مختلف از دو تصویر و همچنین انتخاب یک صوت را خواهیم داشت. در اینجا به تعدادی از مصارف این قابلیت اشلره می کنیم:
● تولید کانال زنده با زیرنویس متنی روان
● تولید کانال زنده با زیرنویس تصویری
● تولید کانال زنده در دل یک صفحه وب
● تولید کانال زنده همزمان دو تصویر با هم
این روش تولید کانال یکپارچه سازی نرم افزار تلویزیون تعاملی ویناک با سایر نرم افزار ها را جهت تولید محتوای دیجیتال ساینیج به سادگی امکان پذیر کرده است.
تولید کانال زمانی(Schedule-Channel)
تولید یک کانال جدید که در زمان های مختلف از کانال های مختلفی تامین می شود می تواند استفاده های متنوعی داشته باشد. در اینجا به تعدادی از مصارف این قابلیت اشلره می کنیم:
● پخش کانال شبکه خبر با امکان قطع کانال جهت پخش کلیپ پنج دقیقه ای یک بار در هر ساعت
● پخش کانال شبکه نمایش برای ساعات خاصی از روز و جایگزینی و یا قطع این کانال در ساعات بعدی
● پخش دوره ای کانال های یک تا شش صدا و سیما در هر ساعت یک کانال
● نرم افزار تلویزیون تعاملی ویناک با پشتیبانی از این امکانات انتخاب های وسیعی در اختیار مصرف کننده قرار می دهد.
9. محتوای محلی
محتوای قابل دسترس در Storage سرور تلویزیون تعاملی و یا به عبارتی محتوای محلی در مقایسه با محتوای اینترنتی نیز می تواند ارزشمند باشد که مشخصات این محتوا به شرح زیر می باشد:
● عدم تغییر محتوا در طول زمان مانند قرآن، ادعیه و …
● تولید محتوا در محل مانند اطلاعات محلی مثل صورت جلسات و ….
● عدم امکان تامین پهنای باند اینترنتی برای محتوا مانند فیلم و موسیقی
کلیه محتوا های محلی قابلیت گروه بندی کاربران را دارند که هر گروه می توانند از محتوای مختص خود بهره مند گردند.
فیلم و موسیقی
کاربران سیستم تلویزیون تعاملی می توانند از محتوای فیلم و موسیقی که در سرور موجود می باشد بدون اینکه هزینه ترافیک اینترنت پرداخت کنند بدون محدودیت پهنای باند اینترنت استفاده کنند. در چنین مصارفی در هر دوره بلند مدت مانند سال یا نیم سال محتوا بروز رسانی می گردد و با توجه به هزینه پایین Storage به راحتی می توان حجم را نیز افزایش داد. این محتوا ها می تواند سرگرمی و یا آموزشی باشند.
عکس و تصاویر
کاربران سیستم تلویزیون تعاملی می توانند از محتوای عکس و تصاویر که در سرور موجود می باشد بدون اینکه هزینه ترافیک اینترنت پرداخت کنند بدون محدودیت پهنای باند اینترنت استفاده کنند. این محتوا ها می تواند سرگرمی و یا آموزشی باشند.
کتاب صوتی و تصویری
کاربران سیستم تلویزیون تعاملی می توانند از محتوای کتاب صوتی و تصویری که در سرور موجود می باشد بدون اینکه هزینه ترافیک اینترنت پرداخت کنند بدون محدودیت پهنای باند اینترنت استفاده کنند. این محتوا ها می تواند سرگرمی و یا آموزشی باشند. هر کتاب صوتی و تصویری به تعداد صفحات تصویر و صوت متناظر دارد که به صورت همزمان پخش می شوند.
قرآن
اپلیکیشن اختصاصی قرآن که امکان تعیین سوره و آیه را به کاربر می دهد و در ضمن می تواند به صورت صوت ترتیل و ترجمه صوتی و تصویری به سه زبان فارسی، انگلیسی و ترکی فراهم نماید. البته امکان ایجاد کتاب صوتی و تصویری قرآن با صدای قاری دلخواه برای هر سرور تلویزیون تعاملی نیز وجود دارد.